Vraag direct een Offerte aan!
empty
home   /   diensten
Vorige Volgende
gevel-reiniging01.jpg

 

Gevelreiniging

De gevels van je huis of kantoorgebouw bepalen voor een groot gedeelte het aanzien van het totale pand. Gevelreiniging of gevelrenovatie zorgt ervoor dat je huis er weer als nieuw uitziet. Een goed uitgevoerde gevelreiniging betaalt zichzelf terug in meer woon of werkgenot en een toegenomen waarde van je huis of kantoorpand.
Oorzaken van gevelreiniging:
Stenen zijn uiterst duurzame bouwmaterialen en bijzonder geschikt voor het optrekken van gevels, ze zijn echter niet immuun voor invloeden van buitenaf. Algen, luchtvervuiling, graffiti, slecht metselwerk, cementsluier en slecht voegwerk zijn de meest voorkomende oorzaken voor gevelreiniging.

Gevelreiniging met warm water:
Gevelreiniging met warm water onder gepaste druk is een milieuvriendelijke manier van gevelreiniging d.m.v. waterstralen. De gevel wordt gereinigd door een, gevel- en vuil afhankelijke, combinatie van watertemperatuur, waterdruk en reinigingsmiddel. Het voordeel van deze methode van gevelreiniging is dat ze goedkoop is, weinig overlast veroorzaakt en niet schadelijk voor de gevel is.

Gevelreiniging door Torbo stralen (licht zandstralen):
Torbo stralen (licht zandstralen) is één van de meest toegepaste manieren van gevelreiniging. Door een combinatie van water en speciaal zand word een laagje van de steen gestraald.

Het resultaat van gevelreiniging met zandstralen is een als nieuw uitziende muur. Het voordeel van Torbo stralen is dat het iedere vorm van gevelverontreiniging kan oplossen.

Na gevelreiniging de gevel impregneren:
Na het reinigen van de gevel is het aan te bevelen de gevel te hydrofoberen (impregneren met een vloeistof die er voor zorgt dat vuil zich niet meer kan hechten). Door het hydrofoberen van de gevel blijft je huis of kantoorgebouw langer schoon en is ze beter beschermd tegen vochtdoorslag en zoutuitslag, tevens heeft het hydrofoberen een energetische werking dit komt doordat het binnenblad steeds droger wordt dus minder koud. Het hydrofoberen is aan te bevelen na reiniging met hogedruk alswel gevelreiniging door middel van Torbo stralen (licht zandstralen).