Vraag direct een Offerte aan!
empty
home   /   diensten
Vorige Volgende
dakreiniging_3.jpg

 

Dakreiniging

Uw woning is waarschijnlijk de grootste aankoop die u in uw leven doet. De meeste mensen hechten dan ook veel waarde aan de uitstraling van de woning. Het dak bepaalt voor een groot de de uitstraling van een woning of bedrijfspand. Hiernaast is het van belang het dak in goede staat te houden om lekkages te voorkomen.
Dakreiniging levert niet alleen een mooi ogend dak op. Ook de waterwerende en isolerende werking van de dakbedekking wordt aangetast door vervuiling. Dakreiniging is daarom belangrijk voor de levensduur van uw dakbedekking. Wij hebben in de loop der jaren ervaring opgebouwd met het reinigen van alle typen dakbedekking op hellende daken.

Algen:
Algen zijn een veel voorkomende verschijning op Nederlandse daken. Algen zijn organismen die zichtbaar zijn als een groenige waas op het dak. Algen worden via de wind vanuit de grond en water meegevoerd en belanden zo op uw dak. Daken vormen door stof en zure regen een ideale voedingsbodem voor algen. Algen zorgen voor een groene of grauwe verkleuring van het dak. Hiernaast creëren ze een voedingsbodem voor hogere planten, zoals mossen.

Door de algaangroei te verwijderen zal uw dak er weer als nieuw uit zien.

Atmosferische vervuiling:
Atmosferische vervuiling zet zich af op daken. Dit is te zien als een grauwe laag op de dakbedekking. Met name het verkeer en industrie zijn bronnen van atmosferische vervuiling. Veel voorkomende vervuiling is fijn stof en koolstofoxide. Licht gekleurde dakbedekking verliest zijn uitstraling door de grauwe laag stof.

Mossen:
Mossen gedijen goed op daken. Vooral op de lang vochtige plaatsen op het dak vinden zij een ideale leefomgeving. Mossen verspreiden zich, evenals algen, via sporen. Ze nemen vocht op uit de lucht, waardoor ze op ondergronden zoals dakpannen kunnen overleven.

Mossen zijn schadelijk voor uw dak. De wortels dringen in de poriën van de dakbedekking en zetten uit bij vorst. Het gevolg is een blijvend vochtig dak en lekkages.

Mossen kunnen verwijderd worden zonder het dak te beschadigen. Voorwaarde hierbij is dat het op de juiste manier gebeurt.

Korstmossen:
Een erg veel voorkomende maar minder bekende vervuiling op daken is de korstmos. Vaak worden ze voor alg en mos aangezien. Korstmos is een misleidende naam. Het is namelijk geen mos, maar een symbiose van een schimmel en een alg. Vaak groeien ze erg dicht tegen de ondergrond aan, vandaar de naam korstmos. Korstmossen ontsieren de dakbedekking, ze scheiden zuren af en vormen een voedingsbodem voor hogere plantsoorten.

Korstmossen zijn met de juiste techniek volledig te verwijderen.